Ženski brivniki

Danes je britje najpogostejša metoda odstranjevanja dlačic iz obraza, telesa in intimnih predelov. Ženski brivniki se najdejo v vsaki kopalnici (tudi v moškem predalu 😀 ). A kako kupiti najboljši ženski brivnik?


Kakšne brivnike za ženske poznamo?

  • Ročni brivniki – britvice za enkratno uporabo ali z nadomestnimi britvicami
  • Električni ženski brivniki – depilatorji
  • Brivniki za intimne predele
  • Prenosni/potovalni brivniki
  • Epilatorji za dolgoročno ali trajno odstranitev

Depilator – epilator?

Zelo na hitro – depilator odstranjuje dlake na površju, epilator pa tudi pod površjem, skupaj s korenino.

Kako izbrati najboljši ženski brivnik?

Hitrega odgovora na to vprašanje ne bo mogoče dati. Predvsem je potrebno, da se pred nakupom razjasni nekaj ključnih pojmov, ki vam bodo pomagali izbrati najboljši ženski brivnik za vas.

Pogostost uporabe brivnika?

Ročni brivniki – britvice in električni ženski brivniki se uporabljajo bolj pogosto kot epilatorji. Hkrati pa je potrebno vedeti, da so električni brivniki popolnoma neboleči, ni potrebna posebna nega in za denarnico predstavljajo veliko nižji strošek.

Epilatorji so navadno dražji, posegi veliko bolj boleči, zahtevajo dodatno nego z zaščitnimi in vlažilnimi kremami, ter se opravijo manjkrat, le nekajkrat na leto.

Kje na telesu bo brivnik uporaben?

Brivnik, ki se uporablja na nogah ni nujno primeren za uporabo v intimnih predelih. Nekateri epilatorji niso primerni za uporabo na obrazu. Velikokrat je potrebno kupiti različne naprave za uporabo na različnih delih telesa.

Mokro ali suho britje?

Prednosti mokrega britja so: dlačice so mehkejše in se lažje odstranijo; britvica po koži lažje drsi, za to nastaja manj možnosti za ureznine; brivne glave (britvice) ostanejo dalj časa ostre.

Prednosti suhega britja so: veliko hitrejše kot mokro britje; britja ni potrebno izvajati v kopalnici oziroma doma; ni potrebno predhodno nanašanje krem oziroma ni potrebno mehčanje dlačic.

Ali potrebujete brivnik tudi za potovanje?

Nekateri ženski brivniki se lahko napajajo tudi preko USB in so zato primerni za potovanja. Seveda so takšni električni brivniki manjši, navadno namenjeni pogostejši uporabi.

Želite začasno ali trajno odstranitev?

Zaenkrat samo epilacija z uničenjem mešička omogoča popolnoma trajno odstranitev dlačic. Tudi vsi epilatorji ne trajno odstranijo dlačic. Večina le zakasni njihovo vrnitev (4 tedne), saj odstranijo v celoti tudi korenino, dlačice pa zrastejo nazaj manjše in bolj mehke.