Brezžične slušalke

Brezžične slušalke, narejene z mislijo na svobodo gibanja, iz vašega življenja odstranijo vse nepotrebne moteče kable.

Slušalke producirajo zadosti kvaliteten zvok, da jih lahko brezskrbno uporabljate tudi v bolj hrupnih okoljih. Poznamo dva tipa – slušalke za čez uho ali tiste za v uho. Najbolj popularne pa ostajajo ušesne brezžične slušalke.

Vgrajen mikrofon olajša telefoniranje ter sestanke preko Zooma. Povezava s telefonom ali računalnikom poteka prek Bluetooth 5.0 protokola, katerega podpira večina modernih naprav.

Iščeš morda nekaj drugega? Na voljo imamo več pametnih ur.


Pogosta vprašanja o Bluetooth brezžičnih slušalkah?

Kakšna je razlika v slušalkah za čez uho in slušalkah za v uho?

Že samo ime pove, da so slušalke za čez uho izdelane tako, da prekrijejo celotno uho (ang. On-Ear ali Over-Ear slušalke). Navadno so leva in desna slušalka povezani z nosilnim trakom, ki preko glave povezuje obe slušalki. Kakovost zvoka slušalk za čez uho je navadno boljša, saj so zvočniki veliko večji in lahko producirajo kakovostnejši zvok in večji razpon od visokih do nizkih tonov.

Slušalke za v uho (ang. In-ear slušalke), pa so samostojne in se vstavijo v ušesno odprtino s posebnim silikonskim nastavkom (ponavadi set slušalk vsebuje več nastavkov). Brezžične slušalke se med seboj povežejo z Bluetooth povezavo, tako da ena sprejema levi, druga pa desni audio kanal. Mogoča je tudi uporaba samo ene brezžične slušalke. Na splošno je uporaba slušalk za v uho nekoliko bolj udobna, saj so slušalke lažje tudi silikonski nastavek se prilagodi obliki ušesa.

Katere so najboljše brezžične slušalke za telefon?

Po naših izkušnjah so najboljše slušalke za telefon tiste, ki ponujajo nadaljšo avtononomijo. Največkrat se namreč zgodi, da telefon zdrži ves dan, slušalke pa le nekaj ur.

Zato predlagamo slušalke za telefon, ki imajo polnilno postajo. Recimo model Inpods ali pa I12 TWS. Oba modela slušalk lahko s polnilno postajo napolnijo slušalke še 2-3x. To bi moralo zadostovati za celodnevno aktivno uporabo slušalk.

Ali raje izbrati žične ali brezžične slušalke?

Odvisno, odločiti se morate za kaj boste slušalke uporabljali.

Za večinoma “statično” uporabo (delo v pisarni, delo za računalnikom, poslušanje glasbe v postelji, ali na kavču, …) priporočamo žične slušalke. Slušalke se lahko uporabljajo brez ovir, saj ni potrebno polnjenje kot pri brezžičnih slušalkah, omejeni ste le z dolžino kabla.

Za bolj aktivno rabo (pogosto vstajanje, sprehajanje po prostoru, zapuščanje računalnika ali telefona, aktivna telovadba – tek, gibanje po vadnici, …) pa so bolj primerne brezžične slušalke. Te uporabljajo Bluetooth tehnologijo in lahko jih je uporabljati do 10 metrov od vira povezave. Čas uporabe brezžičnih slušalk je odvisen od napolnjenosti baterije (do največ 5-10h aktivne uporabe) in od stanja obrabljenosti baterije.

Ali brezžične slušalke izolirajo zvok iz okolice?

Da, nekatere. Ta funkcionalnost (odprava šuma iz okolice, ang. noise canceling) je izrecno navedena na posameznih brezžičnih slušalkah. Bluetooth slušalke “poslušajo” zvok iz okolice, in ga aktivno izničijo z nasprotnim zvočnim signalom. Navadno so takšne brezžične slušalke dražje in imajo krajši čas avtonomije baterije.

Kako hitro se brezžične slušalke napolnijo?

Odvisno od modela. V večini se brezžične slušalke napolnijo v 1 do 2 urah. Nekatere slušalke so opremljene s polnilno postajo, ki je prenosna in jo lahko nosite v žepu, ali nahrbtniku. Baterija, s katero je opremljena polnilna postaja je večja in lahko podaljša avtonomijo uporabe Bluetooth slušalk (do recimo 2-3x, odvisno od uporabe).

Ali so brezžične slušalke vodoodporne?

Ne. V večini imajo slušalke odpornost na blago škropljenje in kratkotrajno izpostavljenost večji količini vlage, recimo ob potenju ali uporabi med športnimi aktivnostmi.

Ali so lahko Bluetooth brezžične slušalke povezane z več napravami?

Da, vendar samo z eno napravo ob hkratni uporabi.

Kakšna je garancija na brežične slušalke?

Garancija je 1 leto. Za več informacij preberite Splošne pogoje poslovanja.